Per dur a terme el Cant de la Sibila de Montserrat comptem amb una sel·lecció de músics d’alta catagoria i un equip organitzador molt il·lusionat i compromès amb el projecte.
Sibil·la
Formada a l’escolania del claustre de Solsona, es actualment membre de la coral Amics de la Unió de Granollers amb qui ha actuat en grans escenaris com el Palau de la Música o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Llur joventut i veu ens mena a la universalitat de la Sibil·la i ens relliga amb la figura de la moreneta de Montserrat.
Cor
Es un dels cors polifònics més importants del nostre país, especialitzat en la música litúrgica, realitza regularment concerts pel nostre país. Esta dirigit per Pere Lluis Biosca i de manera fixa acompanya les celebracions de la Catedral de Barcelona i de la Sagrada Família. Donaran les respostes polifòniques a la Sibil·la amb una progressió musical de les versions d’Alonso, Càrceres, Magrané i Bernat Vivancos amb qui es culminarà l’acte.
Orgue
Un dels millors organistes d’Europa és l’organista titular de la Sagrada Família, és també professor d’improvisació a l’ESMUC i dona nombrosos concert arreu del mon. El seu rol serà ser el fil conductor entre les estrofes cantades pel cor i la Sibil.la i també l’entrada i sortida amb obres d’improvisació a l’orgue.
Cello
Nascuda a Cuba. Realitza els seus estudis de Viola da Gamba Sevilla i Bilbao. La seva formació ha tingut grans mestres com per Savall, Kuijken, Ghielmi, Alqhai, Quintana, Muller o Colonna.
Intervindrà en diversos intermezzos entre les estrofes de la Sibil·la.
Instruments
És llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i graduat a l’ESMUC en l’especialitat de clarinet. Ha estudiat duduk amb els professors J. Karakhanyan i H. Sarikouyoumdjian. Glossarà el cant d’entrada i del final i intervindrà en diversos intermezzos.
Breu Història
El Cant de la Sibil·la és una de les manifestacions musicals més antigues i ancestrals de la nostra cultura. Les Sibil·les eren éssers semi divins de l’antiguitat, capaços de predir els esdeveniments futurs. De Sibil·les n’hi va haver moltes, habitaven en diversos llocs de l’orient i de Grècia com la cèlebre Sibil·la de Delfos. En paraules de l’escriptor Oriol Pérez Treviño, el cant de la Sibil·la és una experiència musical de naturalesa mística i còsmica. Un cant que busca assolir una sonoritat màgica, reflexiva i meditativa. Els darrers anys, el Cant de la Sibil·la ha viscut un ressorgiment i són nombrosos els temples on s’ha recuperat aquesta tradició.
Proposta
La Sibil·la de Montserrat se celebrarà dins de les coves del Salnitre de Montserrat, un espai amb una càrrega simbòlica adient per un esdeveniment com aquest.
Amb una hora de durada, pretén ser una experiència transformadora per a tots els assistents on tothom d’una manera o altra s’hi pugui sentir interpel·lat.
L’acte que proposem aporta dos trets propis a les celebracions tradicionals:
L
L
Retorna el mite de la Sibil·la al seu espai original precristià, és a dir, la situa dins una cova, com la predecessora Sibil·la de Cumas, la qual proclamava els seus oracles i profecies des de les entranyes de la terra.
Fa una lectura actual del missatge apocalíptic de la Sibil·la: Ara que ens trobem en un moment de confusió i pèrdua de valors essencials, interpel·la a la consciència de cadascú per recuperar l’essència d’aquest.
Esperem que els assistents hagueu gaudit molt. Als que no hagueu pogut venir (i els que si), us esperem a la propera!
El Cant de la Sibil·la tindrà lloc a dins de les coves del Salnitre de Collbató.
El Cant de la Sibil·la es celebrarà el dia 1 de gener a les 19h.
L’espectacle té una duració aproximada de 1 hora.
Si, comptem amb una zona d’aparcament on els sereu assistits per aparcar el cotxe.
Per accedir a la cova des de l’aparcament, s’ha de seguir un camí de 224 escales. Tot i que compta amb magnífiques vistes de la muntanya, no es recomana per persones amb mobilitat reduïda.
Es poden comprar entrades a taquilla, però probablement estaran esgotades, així que recomanem que les compreu a través de la web abans de que s’esgotin.
Si, els infants poden assistir a l’espectacle a partir de 12 anys. També paguen entrada.
No, les instal·lacions de les coves no compten amb un W.C.
Si tens més preguntes, no dubtis en contactar-nos a info@gong.cat.