El Cant de la Sibil·la a l’interior de Montserrat

Sortim a:

1 de Gener

Coves del

Salnitre

La Sibil·la

de Montserrat

Intèrprets

Per dur a terme el Cant de la Sibila de Montserrat comptem amb una sel·lecció de músics d’alta catagoria i un equip organitzador molt il·lusionat i compromès amb el projecte.

Sibil·la

Kiani Vilar

Formada a l’escolania del claustre de Solsona, es actualment membre de la coral Amics de la Unió de Granollers amb qui ha actuat en grans escenaris com el Palau de la Música o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Llur joventut i veu ens mena a la universalitat de la Sibil·la i ens relliga amb la figura de la moreneta de Montserrat.

Cor

Cor Francesc Valls

Es un dels cors polifònics més importants del nostre país, especialitzat en la música litúrgica, realitza regularment concerts pel nostre país. Esta dirigit per Pere Lluis Biosca i de manera fixa acompanya les celebracions de la Catedral de Barcelona i de la Sagrada Família. Donaran les respostes polifòniques a la Sibil·la amb una progressió musical de les versions d’Alonso, Càrceres, Magrané i Bernat Vivancos amb qui es culminarà l’acte.

Orgue

Juan de la Rubia

Un dels millors organistes d’Europa és l’organista titular de la Sagrada Família, és també professor d’improvisació a l’ESMUC i dona nombrosos concert arreu del mon. El seu rol serà ser el fil conductor entre les estrofes cantades pel cor i la Sibil.la i també l’entrada i sortida amb obres d’improvisació a l’orgue.

Cello

Lixsania Fernández

Nascuda a Cuba. Realitza els seus estudis de Viola da Gamba Sevilla i Bilbao. La seva formació ha tingut grans mestres com per Savall, Kuijken, Ghielmi, Alqhai, Quintana, Muller o Colonna.
Intervindrà en diversos intermezzos entre les estrofes de la Sibil·la.

Instruments

Gener Salicrú

És llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i graduat a l’ESMUC en l’especialitat de clarinet. Ha estudiat duduk amb els professors J. Karakhanyan i H. Sarikouyoumdjian. Glossarà el cant d’entrada i del final i intervindrà en diversos intermezzos.

Breu Història

El Cant de la Sibil·la

El Cant de la Sibil·la és una de les manifestacions musicals més antigues i ancestrals de la nostra cultura. Les Sibil·les eren éssers semi divins de l’antiguitat, capaços de predir els esdeveniments futurs. De Sibil·les n’hi va haver moltes, habitaven en diversos llocs de l’orient i de Grècia com la cèlebre Sibil·la de Delfos. En paraules de l’escriptor Oriol Pérez Treviño, el cant de la Sibil·la és una experiència musical de naturalesa mística i còsmica. Un cant que busca assolir una sonoritat màgica, reflexiva i meditativa. Els darrers anys, el Cant de la Sibil·la ha viscut un ressorgiment i són nombrosos els temples on s’ha recuperat aquesta tradició.

Proposta

La nostra interpretació

La Sibil·la de Montserrat aporta dos trets propis a les celebracions tradicionals: Retorna la Sibil·la al seu espai original precristià, és a dir, la situa dins una cova com la Sibil·la de Cumas, que proferia els seus oracles i profecies des de les entranyes de la terra.

1. Retorna a l’espai original

Retorna la Sibil·la al seu espai original precristià, és a dir, la situa dins una cova com la Sibil·la de Cumas, que proferia els seus oracles i profecies des de les entranyes de la terra.

1. Fa una lectura actual

La Sibil·la de Montserrat aporta dos trets propis a les celebracions tradicionals: Retorna la Sibil·la al seu espai original precristià, és a dir, la situa dins una cova com la Sibil·la

Comprar Entrades

Coves del Salnitre

Ticket La Sibil·la de Montserrat

Comprar Entrades

Comprar Entrades

Comprar Entrades

Sortim a:

Testimonis

Un plaer per gaudir l’inici d’un nou any en un entorn màgic amb una sonoritat envolvent, interpretada per un elenc de grans músics… Una vivència que pel dia i l’entorn és recomanable viure-la.

Claustre

No Sólo Cine

Una experiència única en plena natura a les profunditats de la cova de Montserrat. Una atmosfera màgica i inspiradora per gaudir del Cant de la Sibil·la Molt recomanat!!.

Guillermina

Metgesa

Només va caldre una audició atenta del cant sibil·lesc i del silenci posterior a les Coves de Montserrat per permetre’ns entreobrir la veritable dimensió de l’Ésser que roman en la mateixa dimensió silenciosa de la realitat i que ens porta a ser conscients d’aquell ancestral i arquetípic del «Tot és U».

Oriol

No sólo cine

La màgia d’un espectacular espai natural montserratí, que molt ben il·luminat i amb una magnífica acústica, ens ofereix un doble impacte : visual i musical. Una combinació única que ens obre l’esperit. Carmel Botines, espectador gener 2023.

Juan

Dissenyador gràfic

La Cova del Salnitre, espai de foscor, s’omple de llum i so. La Sibil·la hi proclama la fi del món, envoltada del cor i l’orgue. Un espai irreal es reflecteix a les parets de la caverna, obrint camins intemporals del pensament humà.

Loretta Manlye

Counsellor

FAQS

Si tens més preguntes, no dubtis en contactar-nos a info@gong.cat.

Horaris

Afegir al calendari

Horaris

Afegir al calendari

I’m heading back to Colorado tomorrow after being down in Santa Barbara over the weekend for the festival there. I will be making October plans once there and will try to arrange so I’m back here for the birthday if possible.

I’m heading back to Colorado tomorrow after being down in Santa Barbara over the weekend for the festival there. I will be making October plans once there and will try to arrange so I’m back here for the birthday if possible.